[Artículo] Quan el cinema s’explicava: el cas de Girona

Posted on Updated on

Autora: Silvia Espinosa Mirabet

Aquest és un article sobre la història del cinema i neix amb la intenció de posar un complementari granet de sorra al relat cronològic del cine del nostre país, incorporant-hi el punt de vista d’uns professionals que fins ara no han tingut massa repercussió. El treball té un ambiciós objectiu. En primer lloc busca explicar la convivència del cinema sonor amb el mut a partir dels explicadors, unes figures emblemàtiques i desaparegudes que comentaven les pel·lícules per facilitar la seva comprensió. La metodologia pròpia de la recerca ha permès poder categoritzar les diferents tipologies de professionals d’aquest ofici i tanmateix, focalitzant en Girona com a cas, convertir en patrimoni escrit les primeres i més infantils memòries cinematogràfiques dels pioners del cinema a la demarcació de Girona.

Recuperado de: http://ojs.udg.edu/index.php/CommunicationPapers/article/view/ESPINOSA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.