[Review]El Canvi, El Buit i la Senzillesa

Posted on Updated on

wasdasadd

Autora: Núria Puig Borràs

Aquest és un llibre en format de conte il•lustrat que està inspirat en una de les tres escoles de pensament més influents a orient, el Taoisme. Per ser coherents amb aquest corrent aquesta ressenya hauria de ser senzilla i breu, essencial. Manel Ollé en la guia de lectura d’aquest llibre diu que El Llibre del Tao (o Daodejing) obre una constel•lació de formes de pensament i de religiositat a la Xina que es coneixen com a Taoisme. Al costat del confucianisme i el budisme, ha marcat les arts, els rituals, les creences i els costums de cada dia, la medicina tradicional, les arts marcials i les maneres de ser de la gent d’aquell país. Quan no ho busques ho trobes, Qui s’exhibeix, no brilla. Qui presumeix, no val res. Qui es posa de puntetes per semblar més alt, ja és a punt de caure. Són algunes de les frases que podem llegir en aquest llibre de la Col•lecció Petit Fragmenta. Aquesta col•lecció s’adreça a un públic infantil sota la idea que un bon llibre infantil és també un bon llibre per als adults ja que és capaç d’emocionar i de transformar. L’objectiu de l’editorial amb aquesta col•lecció és el cultiu de la saviesa, la interioritat i la qualitat humana en els més petits. Altres llibres d’aquesta col•lecció ens apropen a figures com Ramon Llull o corrents de pensament com ara el budisme.
Recuperado de: http://ojs.udg.edu/index.php/CommunicationPapers/article/view/413/TAOpdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.