[Artículo] L’aprenentatge centrat en l’estudiant del grau de medicina de la Universitat de Girona

Posted on Updated on

wasdasadd

Autores: Lluis Ramió, Xavier Castells, Teresa Puig, Joan San

La creació de la Facultat de Medicina (FM) de la Universitat de Girona (UdG) fou aprovada pels diferents organismes oficials al 2008 i ho feia a la demarcació de Girona, que era fins llavors l’única de Catalunya sense facultat de medicina.

La proposta d’una nova facultat de medicina a Girona va anar acompanyada de la implantació i desenvolupament d’un nou mètode docent d’acord amb les directrius de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) que recomanen una metodologia orientada i centrada en l’estudiant, per tal d’assolir les competències genèriques i específiques constituïdes per valors professionals, actituds i comportaments ètics, fonaments científics, habilitats clíniques, habilitats de comunicació, salut pública i sistema de salut, maneig de la informació, anàlisi crític i investigació. A més, es va dissenyar un programa docent amb una estructura modular que es basa en una transversalitat entre diferents matèries. La metodologia que s’utilitza és l’Aprenentatge Basat en Problemes (ABP) i, en aquests moments, és l’única facultat de medicina en tot l’Estat espanyol  en la que aquesta metodologia és el principal mètode d’aprenentatge.

L’èxit del grau de Medicina de la UdG queda palès per una alt rendiment acadèmic, una alta satisfacció dels alumnes, una alta proporció d’aprovats de l’examen MIR i una alta incorporació al món laboral.

Recuperado de: http://ojs.udg.edu/index.php/CommunicationPapers/article/view/460/CP14_RAMIO

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.