[Artículo] Pràctiques artístiques col·laboratives i protesta ciutadana: València 1991-2015

Posted on Updated on

Autora: Bàrbara Martínez Biot.

El present article aborda l’estudi de les pràctiques artístiques col·laboratives a la ciutat de València entre 1991 i 2015, época marcada per un gran desenvolupament urbanístic contestat per una variada oposició veïnal. El marc teòric en el qual es desenvolupa aquesta investigació recull des dels principals conceptes sobre l’espai públic fins a un acostament precís sobre què entenem per pràctiques artístiques col·laboratives. Hem seleccionat alguns dels grups activistes més representatius, les pràctiques dels quals considerem, des de l’àmbit de la investigació artística, com a eines fonamentals que facilitaren la visibilitat del conflicte i al mateix temps sigueren una eina de construcció de la cohesió social. Amb aquest objectiu d’inici, aquest text presenta breument la recollida de pràctiques d’aquests grups mitjançant un registre d’activitats per obtenir una representació adequada a partir de la qual justificar les nostres premisses.

Recuperado de: http://www.revistaeic.eu/index.php/raeic/article/view/443

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.